Gårdstunet i Finnfara

Maria på tunet!

MARIA PÅ TUNET!

Jag har alltid haft ett intresse för att stå i köket och baka, ändra på recept och se vad som funkar. En del misstag har gjorts genom åren, men det är via dom som jag har lärt mig massor.

Hösten 2016 påbörjade jag en utbildning inom bageri och konditori i lilla Töreboda. Jag tänkte att det skulle vara roligt att kunna lite mer teknik inom bakning. Sagt och gjort så sökte jag utbildningen och jag kom in! Då va det bara att ta sitt pick och pack och flytta ner, jag bodde i ett litet studentrum som fanns på skolan. Under praktikperioderna så åkte jag hem över och hade min praktik på hemmaplan. Så höll jag på i ett år. Sommaren 2017 gick jag ut med fina betyg. Jag hade klarat av skolan, jag, som aldrig skulle gå i skolan igen. Men denna gången var det något jag brann för och det är något av det roligaste jag har gjort i hela mitt liv!

Jag minns när jag va liten, jag fick göra precis vad jag ville i köket, men som min mamma sa då ”du får göra vad du vill, bara du städar undan efter dig”. Det var inget hinder då, även vid en ung ålder, då städning va ett straff, men allt jag ville var att få baka.

Min mormor Anna är en stor del till varför jag började baka. Hon kan allt min mormor. Stöter man på några problem i bakning, och man kan inte riktigt förstå varför det gick snett, då ringer man mormor och hon har lösningen. Hon är räddaren i nöden.

Och nu står jag här idag, med ett nystartat företag, som jag alltid har drömt om men aldrig vågat, ett eget bageri ute på landet, bredvid min mammas företag. För mig kan det inte bli bättre än såhär.