Restaurang i Bollnäs

Maten hos oss

- För oss är det en självklarhet att göra allt från grunden

Kunskaper som gått i arv

Restaurang Gårdstunet utanför Bollnäs har genuina kunskaper om hur man skapar mat med fina råvaror från grunden. Gården har funnits i samma familj i sex generationer, och kunskapen om hur man tar vara på råvaror från grunden har lärts vidare från generation till generation. För oss är det en helt naturlig del av matlagningen.

Lokalproducerat på riktigt

Här serverar vi närodlad och lokalproducerad mat på riktigt! Gårdstunet är i allra högsta grad en levande gård och byn Finnfara med omgivande skogar producerar en stor del av det du får på tallriken när du äter i vår restaurang.
Här odlar vi själva många av de kryddor, rotfrukter och grönsaker som vi använder i köket. I skogarna runt byn plockar vi svampen du serveras i restaurangen, och bär till sylten och till bageriets godsaker. Det lammkött vi serverar i restaurangen har fötts upp på gården, och när vårt kött tar slut för säsongen, ja då finns helt enkelt inte lamm på menyn längre – det är en viktig del i vår hållbarhetspolicy. Nötköttet på menyn köper vi från bonden i byn och från våra egna höns kommer äggen till mat och bak.

Gårdstunets restaurang, för vardag och fest

Det är i ladan, i den så kallade ”brysstugan”, som vi renoverat och byggt restaurangen, med plats för 55 – 65 sittande gäster. Här serverar vi vår vällagade mat och fika med hembakat bröd – självklart med familjär och personlig service. Sommartid finns det även gott om platser att sitta utomhus när vädret tillåter.
Den fina miljön på Gårdstunet passar ypperligt för de speciella tillfällena i livet. Det går till exempel bra att abonnera Gårdstunets restaurang för det jämna födelsedagsfirandet eller för minnesstunden för en kär familjemedlem.

restaurang gårdstunet