Restaurang

Maten hos oss

- För oss är det en självklarhet att göra allt från grunden

Gården Gårdstunet har funnits i samma familj i sex generationer, och kunskapen om hur man tar vara på råvaror från grunden har lärts vidare från generation till generation. För oss är det en helt naturlig del av matlagningen.

Här serverar vi närodlad och lokalproducerad mat på riktigt! Gårdstunet är i allra högsta grad en levande gård och byn Finnfara med omgivande skogar producerar en stor del av det du får på tallriken när du äter i vår restaurang.

Här odlar vi själva många av de kryddor, rotfrukter och grönsaker som vi använder i köket. I skogarna runt byn plockar vi svampen du serveras i restaurangen, och bär till sylten och till bageriets godsaker. Det lammkött vi serverar i restaurangen har fötts upp på gården, och när vårt kött tar slut för säsongen, ja då finns helt enkelt inte lamm på menyn längre – det är en viktig del i vår hållbarhetspolicy. Nötköttet på menyn köper vi från bonden i byn och från våra egna höns kommer äggen till mat och bak.

restaurang gårdstunet